Haber > Genel > E-Turquality Programı Başladı. Bilişimin Yıldızları Programı olarak yürürlüğe girdi

E-Turquality Programı Başladı. Bilişimin Yıldızları Programı olarak yürürlüğe girdi

E-Turquality desteği bilişim sektörü için başladı. Bilişim Yıldızları Programı bilişim sektörü firmalarının Turquality desteklerinden faydalanabilmesi amacıyla devreye alındı. Özellikle yazılım ihracatı yapan bilişim firmaları destek kapsamına girerek önemli destekler alabilecek. Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) Programı yürürlüğe girdi.

E-Turquality Programı ile Yazılım Sektörü Desteklenecek

E-Turquality destekleri resmi gazetede bugün yayınlandı ve devreye girdi. Bilişim Yıldızları Programı adı ile tanıtılan program ile bilişim sektörü için yeni bir turquality programı yaratılmış oldu. Yazılım ve oyun ihracatı gerçekleştiren şirketlerin yurt dışında markalaşmasını sağlamak amacıyla başlatılan programa başvurular yakın zamanda başlayacak.

Bilişi Yıldızları Programı ile Markalaşma Artacak

Bilişim Yıldızları Programı bilişim sektöründeki öncü firmalarının Turquality desteği ile markalaşması amacıyla devreye alındı.

Cumhurbaşkanlığının “Türkiye Bilişim Sektörünün Uluslararasılaşması ve E-Turquality (Bilişimin Yıldızları) Programı Hakkında Kararı” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kararın amacı; şirketler, kurumlar ve işbirliği kuruluşlarının ihracata hazırlanması ve uluslararası pazarlarda rekabet avantajı kazanmaları amacıyla altyapılarının ve kurumsal kapasitelerinin güçlendirilmesi, ürün ve hizmetlerinin yurt dışında tanıtımı, pazarlanması, tutundurulması, markalaşması için gerekli faaliyetlere ilişkin giderlerin Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonundan (DFİF) karşılanmasına ilişkin hususları düzenlemek olarak belirlendi.

E-Turquality Oyun sektöründe de Markalaşma Sağlayacak

E-Turquality destekleri ile uluslararası piyasada yer edinme isteyen Türk markaları desteklenecek. Karar; Türkiye’de yerleşik bilişim ve alt sektörlerinde yer alan yazılım, gömülü yazılım, dijital oyun, e-spor, finansal yazılım ve teknolojiler, blok zincir yazılım ve teknolojiler, yapay zekâ, büyük veri, siber güvenlik, akıllı şehir ile yeşil dönüşüm yazılım ve hizmetleri, telekomünikasyon, 5G, bulut ve iletişim hizmetleri, veri merkezi, bilişim hizmetleri, sistem bakım ve destek hizmetleri, dijital aracılık ve hizmet platformları ve ilişkili sektörlerinde faaliyet gösteren şirketler, kurumlar ve işbirliği kuruluşlarına sunulan destekleri kapsıyor.

 

E-Turquality Desteklerinden Univation Danışmanlığında faydalanmak için aşağıdaki bilgilerimizden bize ulaşın

 

Sıkça Sorulan Sorular

Patent, Ar-Ge nin çıktısı ve sigortasıdır.

Yurt içinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan ve en az 15 tam zaman eşdeğer Ar-Ge personeli istihdam eden, yeterli Ar-Ge birikimi ve yeteneği olan birimlerdir.

Yurt içinde Tasarım faaliyetlerinde bulunan ve en az 10 tam zaman eşdeğer Tasarım personeli istihdam eden, yeterli Tasarım birikimi ve yeteneği olan birimlerdir.

İnovasyon atölyesi ile firmanın rekabet güçlerini arttırmak için inovasyon yapmaları öğretilirken; maliyetlerin azaltılması, eni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, ürün ve hizmet kalitesinin artması üzerine inovasyon yapmaları sağlanmaktadır.