Haber > Patent Atölyesi > Başkurt Motor Patent Atölyesi Semih Turan Moderatörlüğünde Gerçekleştirildi

Başkurt Motor Patent Atölyesi Semih Turan Moderatörlüğünde Gerçekleştirildi

Bilen Patent Yönetici Ortağı Semih Turan’ın katılımı ile Başkurt Motor firmasında patent atölye çalıştayı gerçekleştirdi. Patent potansiyeli olan projeler değerlendirildi.

Patent başvurusu yapmak arge ve tasarımın en önemli çıktıları arasında yer almaktadır. Başkurt Motor arge ve tasarım çalışmalarını yoğun şekilde devam ettiriyor ve potansiyeli olan konuları analiz ederek tescil edilebilecek buluşlarını ortaya çıkarıyor. Başkurt Motor her projesinde Patent Sorgulama yaparak bu zamana kadar gerçekleştirdiği çalışmaların meyvelerini toplamayı hedefliyor.

Başkurt Motor Patent Atölyesi

Patent Taraması ile başlayan süreçlerin ele alındığı Patent Atölyesi Bilen Patent Yönetici Ortaklarından Semih Turan tarafından gerçekleştirildi. Başkurt Motor geliştirme ekibinin katılımı ile potansiyel konular masaya yatırıldı. Sadece arge ve tasarım bölümlerinin katılımı ile değil Başkurt Motor bünyesindeki tüm işletmenin bölümlerinden çözümler tarandı. Pek çok konu başlığı belirlendi ve detaylandırıldı.


Başkurt Motor Patent Araştırma Sonuçları

Başkurt Motor patent atölyesi öncesinde sahip oldukları potansiyel konuları tespit etmek için kendi içlerinde hazırlık çalıştayı gerçekleştirdiğini ve burada ortaya çıkan potansiyel buluşları Patent Atölyesine getirdiklerini dile getirdiler. Patent Atölyesi sonucu ortaya çıkacak başvurular için heyecanlı olan ekip yapılan çalışmalardan oldukça memnun ayrıldı.

Patent Başvurusu Başkurt Motor için Ana Hedef

Başkurt Motor Arge ve Tasarım Merkezlerinin çalışmalarının çıktısı olacak patent başvuruları oluşturmak adına gerçekleştirilen Patent Atölyesinin oldukça faydalı olacağını düşünüyor. Bilen Patent ekibi ile yapılan atölyede ortaya çıkarılan potansiyel buluşlar herkesi memnun edici düzeyde.

Patent Sorgulama Teknikleri Tartışıldı

Başkurt Motor Arge ve Tasarım projelerinin araştırma safhalarında çok dikkatli şekilde yapılması beklenen patent araştırma faaliyeti için patent sorgulama teknikleri özel önem arz etmektedir. Bu konuda bilinen tekniklerin tekrar güncellenmesi Patent Atölyesinin önemli kazanımlarından birini gerçekleştirdi.


Sıkça Sorulan Sorular

Patent, Ar-Ge nin çıktısı ve sigortasıdır.

Yurt içinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan ve en az 15 tam zaman eşdeğer Ar-Ge personeli istihdam eden, yeterli Ar-Ge birikimi ve yeteneği olan birimlerdir.

Yurt içinde Tasarım faaliyetlerinde bulunan ve en az 10 tam zaman eşdeğer Tasarım personeli istihdam eden, yeterli Tasarım birikimi ve yeteneği olan birimlerdir.

İnovasyon atölyesi ile firmanın rekabet güçlerini arttırmak için inovasyon yapmaları öğretilirken; maliyetlerin azaltılması, eni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, ürün ve hizmet kalitesinin artması üzerine inovasyon yapmaları sağlanmaktadır.

Başkurt Motor patent başvurusu yapmaktadır. Bilen Patent danışmanlığı ile yürütülen süreçler devam etmektedir.