Ansan ar-ge liderleri ile inovasyon sürecinin ikinci etabında ürün inovasyonu deneyleri gerçekleştirmek üzere bir araya gelen Salih Keskin fikirlerden ürüne geçiş sürecini yönetiyor.
inovayon fikirleri ortaya çıkarmak arge ve tasarımın en önemli ihtiyaçları arasında yer almaktadır. Ansan Plastik arge ve tasarım çalışmalarını yoğun şekilde devam ettiriyor ve potansiyeli olan konuları analiz ederek kendi alanından yeni fikirleri ortaya çıkarıyor. Ansan Plastik her projesinde inovasyon örnekleri üzerinden hareket ederek yeni projeler yaratma konusunda yaşadığı zorlukların üstesinden gelmeyi başardı. inovasyon Atölyesi bu açıdan beklentileri tam olarak karşıladı diyebiliriz.Patent, Ar-Ge nin çıktısı ve sigortasıdır.
Yurt içinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan ve en az 15 tam zaman eşdeğer Ar-Ge personeli istihdam eden, yeterli Ar-Ge birikimi ve yeteneği olan birimlerdir.
Yurt içinde Tasarım faaliyetlerinde bulunan ve en az 10 tam zaman eşdeğer Tasarım personeli istihdam eden, yeterli Tasarım birikimi ve yeteneği olan birimlerdir.
İnovasyon atölyesi ile firmanın rekabet güçlerini arttırmak için inovasyon yapmaları öğretilirken; maliyetlerin azaltılması, eni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, ürün ve hizmet kalitesinin artması üzerine inovasyon yapmaları sağlanmaktadır.
Ansan Plastik Tasarım merkezi kurulumunu Bilen Patent / Univation danışmanlığı ile gerçekleştirmiştir ve tasarım merkezi yönetim çalışmalarına devam etmektedir.
Ansan Plastik patent başvurusu yapmaktadır. Bilen Patent danışmanlığı ile yürütülen süreçler devam etmektedir.