Haber > Patent Eğitimi > Yapıray Demiryolları Sistemleri Şirketinde Patent Eğitimi Gerçekleşti – Ömer Kocakuşak

Yapıray Demiryolları Sistemleri Şirketinde Patent Eğitimi Gerçekleşti – Ömer Kocakuşak

Patent başvurusu yapmak arge ve tasarımın en önemli çıktıları arasında yer almaktadır. Yapıray Demiryolları arge ve tasarım çalışmalarını yoğun şekilde devam ettiriyor ve potansiyeli olan konuları analiz ederek tescil edilebilecek buluşlarını ortaya çıkarıyor. Yapıray Demiryolları her projesinde Patent Sorgulama yaparak bu zamana kadar gerçekleştirdiği çalışmaların meyvelerini toplamayı hedefliyor.

Yapıray Demiryolları Patent Eğitimi

Patent Taraması ile başlayan süreçlerin ele alındığı Patent Eğitimi Bilen Patent Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kocakuşak tarafından gerçekleştirildi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Tasarım Konseyi Başkanı Ömer KOCAKUŞAK STK larda önemli çalışmaları ile tanınıyor. Yapıray Demiryolları geliştirme ekibinin katılımı ile patent eğitimi gerçekleştirildi. Sadece arge ve tasarım bölümlerinin katılımı ile değil Yapıray Demiryolları bünyesindeki tüm işletmenin bölümlerinden kişiler eğitime katıldı. Pek çok konu başlığı ele alındı ve detaylandırıldı.


Yapıray Demiryolları Patent Araştırma Sonuçları

Yapıray Demiryolları patent eğitimi öncesinde sahip oldukları potansiyel konuları tespit etmek için kendi içlerinde hazırlık çalıştayı gerçekleştirdiğini ve burada ortaya çıkan potansiyel soruları Patent eğitimine getirdiklerini dile getirdiler. Patent Eğitimi sonrasında yapılacak Patent Atölyesi için heyecanlı olan ekip verilen eğitimden oldukça memnun ayrıldı.

Patent Başvurusu Yapıray Demiryolları için Ana Hedef

Yapıray Demiryolları Arge ve Tasarım Merkezlerinin çalışmalarının çıktısı olacak patent başvuruları oluşturmak adına gerçekleştirilen Patent Eğitiminin oldukça faydalı olacağını düşünüyor. Eğitimden sonra Bilen Patent ekibi ile yapılacak atölyede ortaya çıkacak buluşlar için herkes şimdiden heyecanlı.

Patent Sorgulama Teknikleri Anlatıldı

Yapıray Demiryolları Arge ve Tasarım projelerinin araştırma safhalarında çok dikkatli şekilde yapılması beklenen patent araştırma faaliyeti için patent sorgulama teknikleri özel önem arz etmektedir. Bu konuda bilinen tekniklerin tekrar güncellenmesi Patent Eğitiminin önemli kazanımlarından birini gerçekleştirdi.


Sıkça Sorulan Sorular

Patent, Ar-Ge nin çıktısı ve sigortasıdır.

Yurt içinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde bulunan ve en az 15 tam zaman eşdeğer Ar-Ge personeli istihdam eden, yeterli Ar-Ge birikimi ve yeteneği olan birimlerdir.

Yurt içinde Tasarım faaliyetlerinde bulunan ve en az 10 tam zaman eşdeğer Tasarım personeli istihdam eden, yeterli Tasarım birikimi ve yeteneği olan birimlerdir.

İnovasyon atölyesi ile firmanın rekabet güçlerini arttırmak için inovasyon yapmaları öğretilirken; maliyetlerin azaltılması, eni ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi, ürün ve hizmet kalitesinin artması üzerine inovasyon yapmaları sağlanmaktadır.

Yapıray Demiryolları patent başvurusu yapmaktadır. Bilen Patent danışmanlığı ile yürütülen süreçler devam etmektedir.